View unanswered posts | View active topics It is currently Sat Nov 18, 2017 7:41 pm



← Back to the Calcudoku puzzle page




Reply to topic  [ 39 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
 new number pad? 
Author Message
User avatar

Posted on: Fri Sep 25, 2015 5:38 am




Posts: 219
Joined: Fri Jun 17, 2011 8:15 pm
Post Re: new number pad?
fmcs wrote:
can we get the new number pad back on the right side of the puzzle please? or at least an option to pick which side we want it on.

agreed.


Profile
User avatar

Posted on: Fri Sep 25, 2015 8:48 am




Posts: 2208
Joined: Thu May 12, 2011 11:58 pm
Post Re: new number pad?
fmcs wrote:
can we get the new number pad back on the right side of the puzzle please? or at least an option to pick which side we want it on.

There should be an arrow button (on 6x6 puzzles and above) that, when clicked, makes the puzzle move to the other side.


Profile
User avatar

Posted on: Fri Sep 25, 2015 10:40 am




Posts: 2208
Joined: Thu May 12, 2011 11:58 pm
Post Re: new number pad?
sjs34 wrote:
Mostly good but somewhat jangly on the twins. Number pad on one side or the other but not in the middle would help. Having each twin be of equal size would help.

For twin puzzles the number pad now sits below the puzzle.


Profile

Posted on: Fri Sep 25, 2015 10:58 am




Posts: 4
Joined: Thu Aug 01, 2013 4:31 pm
Post Re: new number pad?
pnm wrote:
There should be an arrow button (on 6x6 puzzles and above) that, when clicked, makes the puzzle move to the other side.


perfect. thanks.


Profile
User avatar

Posted on: Fri Sep 25, 2015 3:08 pm




Posts: 219
Joined: Fri Jun 17, 2011 8:15 pm
Post Re: new number pad?
pnm wrote:
There should be an arrow button (on 6x6 puzzles and above) that, when clicked, makes the puzzle move to the other side.

It's funny how your mind can slide over things so easily. I saw the 'X' and thought, "That closes the number pad." I saw the '-->' and thought, "That collapses the number pad into or behind the puzzle."

I never slowed to think that those are the same thing.

Thanks for the enhancements.


Profile
User avatar

Posted on: Fri Sep 25, 2015 3:11 pm




Posts: 2208
Joined: Thu May 12, 2011 11:58 pm
Post Re: new number pad?
jaek wrote:
I saw the '-->' and thought, "That collapses the number pad into or behind the puzzle."

Easily confused though, especially since initially the arrow closed the number pad...


Profile
User avatar

Posted on: Fri Sep 25, 2015 3:42 pm




Posts: 2208
Joined: Thu May 12, 2011 11:58 pm
 Re: new number pad?
It should now be possible to switch between the old and new style number pads on your accounts settings page [woot]

http://www.calcudoku.org/ops/account


Profile

Posted on: Sun Sep 27, 2015 10:38 pm




Posts: 250
Joined: Wed Apr 16, 2014 9:20 pm
Post Re: new number pad?
THANK YOU Patrick for allowing us to switch between number pads.

I found that in doing last Saturday's 15 x 15, I actually like the old pad.

I always use LARGE cells.
The 15 x 15 puzzle is reduced with the new number pad.
I also have to click on a cell and then scroll to pencil in a number.
The scrolling can remove the cell I am working on.
I end up double checking that the number was penciled in.

With the old pad, I can keep it centered to the side of the puzzle
When I still scroll to deal with the upper or lower parts of the puzzle, all of the pad is visible.


Profile
User avatar

Posted on: Mon Sep 28, 2015 4:48 am




Posts: 219
Joined: Fri Jun 17, 2011 8:15 pm
Post Re: new number pad?
Okay, I'll say it. I liked the old way better. The old way the new number pad displayed on twin puzzles, that is. I found when viewing the puzzles in landscape the two puzzles and the number pad fit on the screen very well. That was true for the 6x6 puzzles. I didn't check with any larger puzzles like today's extra puzzle. If the number pad does stay on the bottom, I'd suggest making the number keys taller so that both sides are the same height. This seems to be an issue on my Android phone - the 'x' to close the number pad is taller than the other keys, as is the pencil key when active - but not on my mac.

Here's another thing for possible consideration. I find that I accidentally 'undo' when I intend to 'bold' fairly regularly. I'll probably adjust, with time. And I don't have a solution. Swapping pencil and bold would just shift the issue to a different key.


Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 39 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
All forum contents © Patrick Min, and by the post authors.

Forum software phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware.